Praktijkfolder

Praktijkfolder Huisartspraktijk J.J.A. Rutten en D. van den Top


Huisartspraktijk J.J.A. Rutten en D. van den Top

Laan van Nuenhem 20
5673 PB NUENEN
Telefoon: 040-2837083
Spoed: 06-55827988
Fax: 040-2569203

rutten.praktijkinfo.nl

E-mail: hsrn@knmg.nl


Openingstijden

Onze praktijk is dagelijks geopend van 8.00 - 17.00 uur. Op woensdag zijn wij vanaf 13.00 uur gesloten.

 

 

 

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u de praktijk bellen op werkdagen tussen 08.00 en 12.30 uur Indien u een afspraak wil maken op dezelfde dag, vragen wij u om zoveel mogelijk voor 10.00 uur te bellen.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw klachten. De assistente is, net als de huisarts, verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Wij vragen u tijdig af te bellen als een gemaakte afspraak niet door kan gaan. Indien een afspraak niet of niet ruim tevoren is geannuleerd, zijn wij genoodzaakt het consult in rekening te brengen.

Meer tijd nodig?
De normale tijd voor een consult bedraagt 10 minuten. Heeft u meerdere klachten of vragen of heeft u behoefte aan een rustig gesprek? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we zullen er dan rekening mee houden in onze agenda. Wij kunnen maximaal een dubbel consult inplannen, dus 20 minuten. Voor klachten die nog meer tijd vergen, kunnen in overleg met de assistente en/of de dokter vervolgconsulten ingepland worden.

 

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt.

Op de praktijk zijn de onderzoeks- en behandelmogelijkheden beter dan in de thuissituatie. Het huisbezoek is dan ook alleen bedoeld voor mensen die vanwege de aard van hun klachten of hun fysieke gesteldheid niet in staat zijn om naar de praktijk te komen.

 

Receptenlijn

Herhalingsrecepten bestelt u bij voorkeur via deze website. Daarnaast kunt u herhalingsrecepten aanvragen via ons gewone praktijknummer. U wordt via een keuzemenu (keuze 2) naar de receptenlijn geleid. Op deze manieren kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week uw recepten aanvragen, behalve tijdens praktijkvakanties.

Indien het niet mogelijk is om de medicijnen in de apotheek op te (laten) halen, vraag dan thuisbezorging aan.

Assistentes

De assistentes - Esther, Marie-Louise en Unsel - staan u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Zij maken afspraken voor het spreekuur en de huisbezoeken. Zij weten het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt hen ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.

U kunt  bij de assistentes verder terecht voor:

  • het meten van de bloeddruk
  • aanstippen van wratten
  • verbinden van wonden
  • oren uitspuiten
  • hechtingen verwijderen / injecties plaatsen
  • urine-onderzoek
  • suiker- en Hb-controle
  • uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek 

De assistentes werken alleen op afspraak. 

Praktijkondersteuning

In onze praktijk werken wij nauw samen met onze praktijkondersteuners. Zij zijn speciaal opgeleid om mensen met bepaalde aandoeningen op een gespecialiseerde manier te begeleiden, uitleg te geven over hun ziekte of aandoening, gezondheidsrisico’s te bepalen en te controleren of het medisch gezien goed gaat.

Corienne Janssen begeleidt mensen met diabetes mellitus, astma en COPD, hart- en vaatziekten, osteoporose en ook mensen die willen stoppen met roken. Zij heeft spreekuur op dinsdag en op donderdagochtend. Afspraken kunt u maken via de assistente. Corienne is op dinsdag en donderdag telefonisch te bereiken tussen 13.00 en 14.00 uur op 06-53695246.

Felice Raemaekers begeleidt mensen met psychische klachten en kijkt samen met de patiënt of er nog verdergaande hulp noodzakelijk is. Zij heeft spreekuur op vrijdag.

 

 

 

Spoedgevallen

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!

Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u binnen onze openingstijden direct naar de praktijk komen. Als u belt dat u eraan komt, kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst. U kunt ons in dit geval bereiken via onze spoedlijn, telefoonnummer 06-55827988.

De praktijk is geopend op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur, op woensdagmiddag zijn wij vanaf 13.00 uur gesloten.

 

Avond-, nacht- en weekenddienst

Centrale huisartsenpost: 0900-8861
De waarneming na 17.00 uur, ’s nachts en in het weekend is geregeld door de centrale huisartsenpost. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen in de regio Eindhoven samen. Ook hier wordt enkel op afspraak gewerkt. Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.

Adres huisartsenpost
Het adres van de huisartsenpost is:
- Locatie Eindhoven: Catharinaziekenhuis, Michelangelolaan 2, Eindhoven.
- Locatie Geldrop: St. Annaziekenhuis, Bogardeind 2, Geldrop (geopend tot 23.00 uur).

Rekening
Voor (telefonische) consulten en visites in de avond-, nacht- en weekenddienst ontvangt u een rekening van de centrale huisartsenpost.